logo pan

TUSEN TAKK TIL VÅR SPONSOR SOM STILLER OPP SOM VANLIG MED VERDIFULLT BIDRAG TIL VÅRT SOMMERTREFF


mcoslo

Oversikt turer med guide

 

Det vil bli kjørt tre forskjellige turer som gjentas alle tre dager. Alle vil da ha mulighet til å kjøre alle tre turer. I Vest-Telemark er det fantastiske MC-veier med mange muligheter. Vi har valgt ut tre turer med forskjellige opplevelser. Turene har varierende kjøre-lengder. De går som vanlig i kolonne, og hver tur kan bestå av opptil ca. 20 motorsykler. Det vil være to guider på hver tur, en foran i ledelse og en bak. Det vil være flere pauser, inkludert lunsj på hver tur. 

 

Tur 1: Rjukan med Vemork - tungtvann - 261 km.

Turen går til Vemork museum som skildrer tungtvanns krig.

På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Den mest kjente utstillingen er nok “Helter i Telemark”. Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen av tungtvannet som ble produsert her.

Les mer: https://nia.no/en/vemork/

Vemork 1

Kart Rjukan

 

Tur 2: Vrangfoss sluser - Telemarkskanalen - 189 km.

Oppdag Vrangfoss sluser, Telemarkskanalens største slusesystem.

Dette er en ganske kort tur, men den kan kombineres med opplevelser.

Vrangfoss sluse

Les mer: http://www.visittelemark.com/telemarkskanalen/things-to-do/vrangfoss-sluser-p580943

Turen går rundt  innsjøen Nisser med innlagt fergetur over innsjøen. I enden av Nisser ligger et flott museum med tema fra litt eldre moderne tid.

 

Les merhttp://www.z-museum.no/no/

Fjone Ferry

 

Kart Vrangfoss

Tur 3: Lysebotn 360 km.

Dette er den lengste turen på 360 km. Lysebotn (eller Lyse) er et sted som ligger i bunnen av Lysefjorden i Forsand kommune, Ryfylke i Rogaland. Det er et turistmål med over 100 000 tilreisende i året, som hovedsakelig har fottur til Kjerag som mål. Lysebotn er også startsted for mange BASE-hoppere som hopper fra Kjerag.

Lyseveien, fylkesvei 500, til Sirdal går gjennom 27 hårnålssvinger opp ene fjellsiden og er 29 km lang. Veien ble åpnet i 1984 og har sitt høyeste punktet på 932 moh. På toppen av svingene ligger Øygardstølen som har parkeringsplass, servicebygg for turer til Kjerag og servering av mat.

 

Kart Lysebotn

 

Interessante steder

Gaustatoppen - 216 km

Kart Gaustatoppen

 

https://www.gaustatoppen.no/

Gaustatoppen eller Gausta er et fjell ovenfor Rjukan i Tinn kommune og delvis i Tuddal i Hjartdal kommune i Telemark. Det har en høyde på 1 883 meter over havet og er fylkets høyeste fjell. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunnen og opp til toppen.
Høyde: 950 m
 
Gaustabanen Gaustatoppen 1030x579
 
Hver dag 09-17:00 til 18.oktober. Gaustabanen er en spektakulær kabelbane som går inne i selve Gaustatoppen. Turen tar ca 15 minutter, og tar 20 passasjerer pr tur. De første 50 årene var Gaustabanen hermetisk lukket NATO-anlegg. Men i dag kan du og jeg også få ta del i den spennende opplevelsen det er inne i fjellet.
 

Ravnejuv - 55 km

Ravne gorges

Ravne Schluchten

Ravne profundo

https://www.visitnorway.no/listings/ravnejuv/15061/

350m høyt juv med oppdrift!

Naturfenomen ved fylkesveien Vinje - et 350 m høyt stup mot Tokkeåi. Slipp en pengeseddel utfor - og se om den kommer tilbake på oppadgående luftstrøm. Tre skritt frem for Henning og .......

Ravanejuv 2

 


Kragerø by - 284 km.

Kragerø er en vakker by ved havet.

Kragerø sentrum

Les merhttp://www.visitkragero.no/

Dette er en rundtur på 284 km i vakker natur med både skog og fjell, ut til havet og hjem igjen. Det er ikke planlagt guide på denne turen.

Kragerø kart

Skog vann 1

Vann 2

 

 

 

 

 

 

Webdesign: Bewebbed.no